Читај ми!

Pripadnik misije UN u Liberiji umro od ebole

Ujedinjene nacije saopštile da je jedan član osoblja te organizacije u Liberiji umro "najverovatnije od ebole". U SAD se prati zdravstveno stanje kod petoro dece jer su bili u kontaktu sa muškarcem koji se leči od ebole.

Portparol generalnog sekretara UN Ban Kimuna rekao je novinarima da je došlo do prvog smrtnog slučaja među osobljem UN od izbijanja te smrtonosne bolesti, prenosi Beta.

Portparol je precizirao da je reč o liberijskom državljaninu koji je radio za zdravstvenu misiju UN u toj zemlji. On nije izneo druge detalje.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je od izbijanja epidemije od ebole u zapadnoj Africi obolelo više od 6.500 ljudi, a da je više od 3.000 smrtnih slučajeva dovedeno u vezu sa tim virusom.

Globalna zabrinutost zbog ebole dovela je do toga da su UN osnovale specijalnu misiju koja prati situaciju. 

U međuvremenu, petoro školske dece iz Dalasa su u fazi praćenja zbog moguće izloženosti virusu ebole, posle dolaska u kontakt sa muškarcem koji se leči od te bolesti u bolnici u Teksasu, saopštili su danas zvaničnici.

"Školska deca nisu imala bilo kakve simptome i šanse da im je virus prenesen su veoma male", rekao je nadzornik školskog distrikta Dalasa Majk Majls na konferenciji za novinare, prenela je agencija Rojters.

Bi-Bi-Si dodaje da su deca kod kuće i da se njihovi simptomi prate iz njihovog doma.

Pacijent o kome je Peri govorio je, kako se veruje, imao kontakt sa virusom u Liberiji pre dolaska u SAD, pre skoro dve nedelje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво