Читај ми!

Donjeck, deset žrtava granatiranja

Najmanje 10 osoba poginulo u granatiranju Donjecka. Jedna granata koja je pala blizu škole, ubila je četiri osobe, dok je druga pogodila taksi vozilo. U uporištu proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, danas počela nova školska godina.

Kako su saopštile gradske vlasti, reč je o najvećem broju poginulih civila u jednom danu od 5. septembra kada je stupilo na snagu primirje, prenosi Beta.

Četiri odrasle osobe su poginule, a osam je ranjeno jutros kada je eksplodirala granata pored škole u distkriktu Kijevski, na četiri kilometra od aerodroma koji drže vladine snage.

U trenutku napada u školi se nalazilo 238 osoba, uključujući 70 dece kojima je danas bio prvi dan u novoj školskoj godini. Školska godina je u tom regionu zbog sukoba počela mesec dana kasnije nego u ostatku zemlje.

Gradske vlasti su ranije saopštile da je šest osoba ranjeno u toj školi, a da su deca nepovređena pošto su sišla u podrum.

Drugih šest osoba je ubijeno, a jedna je ranjena kada je granata pogodila taksi vozilo u kojem su se nalazili, dodaju vlasti.

Lavrov: Masovne grobnice ratni zločin

U međuvremenu, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je više od 400 tela pronađenih u masovnim grobnicama u blizini istočnog ukrajinskog grada Donjecka, užasan dokaz koji ukazuje na to da je počinjen ratni zločin.

"Ovo je očigledno ratni zločin. U masovnim grobnicama kod Donjecka pronađeno je već više od 400 tela i mi se nadamo da zapadne prestonice neće zataškati ove užasne činjenice", istakao je Lavrov, a prenele su RIA Novosti.

"Očekujem da čujem jasan, nepristrasan i odgovoran odgovor od međunarodnih organizacija. OEBS već radi na licu mesta. Mi ćemo učiniti sve da se istina sazna i, naravno, proveriti da li je pravda zadovoljena", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Lavrov je nedavnu tvrdnju Kijeva da će sprovesti otvorenu i nezavisnu istragu o navodnom masakru, čim povrati kontrolu nad tim područjem, ocenio kao čistu hipokriziju zato što su "ovi zločini očigledno počinjeni kada su ukrajinske snage bezbednosti imale kontrolu nad tim regionom".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво