Serija napada u Iraku

U seriji samoubilačkih napada izvedenih u pretežno šiitskim područjima širom Iraka, 47 osoba je poginulo, a 78 je povređeno.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade, koje su najverovatnije počinili sunitski ekstremisti, naveo je AP, a prenosi Tanjug.

Prilikom eksplozije bombe u severozaapdnom delu iračke prestonice Bagdada poginulo je osam, a povređeno 15 osoba, dok je u minobacačkom napadu, takođe, u Bagdadu poginulo sedam, a povređeno 13 osoba.

Ranije danas prilikom eksplozije automobila-bombe poginulo je četiri civila i dvojica policajaca, a 16 osoba je povređeno u šiitskom gradu Karbali, oko 90 kilometara južno od Bagdada.

U još jednoj eksploziji automobila-bombe u Iskandarijahu, 50 kilometara južno od Bagdada, poginulo je pet, a povređeno 13 osoba, dok je 14 civila izgubilo život u više napada izvedenih u Bagdadu i Nadžafu, gradu na jugu Iraka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво