Читај ми!

Napadi SAD na IS: Damask i Teheran skeptični

Ekstremiste ne mogu poraziti zemlje koju su pomogle širenju terorizma, rekao sirijski predsednik Bašar el Asad.

Asad je poručio da borbu protiv terorizma nikada ne mogu da izvedu one zemlje koje su pomogle u stvaranju terorističkih grupa, dajući im logističku i finansijsku pomoć i tako širile terorizam širom sveta, javila je sirijska državna novinska agencija SANA, a prenosi Tanjug.

Tokom sastanka sa sekretarom Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamkanijem u Damasku, Asad je kritikovao je zemlje koje "podržavaju teroriste (sirijsku opoziciju)" misleći na one države koji traže njegovu smenu sa vlasti u Siriji, objašnjava AFP.

Damask je dugo optuživao Vašington i neke arapske zemlje da stoje iza sirijskog ustanka "podržavanjem terorizma", zbog njihove podrške opoziciji.

Asad i Šamkani upozorili da je Vašington pristupio pitanju pobede ekstremista "tajnim planovima koji ne služe narodu u regionu".

AFP navodi da su Asadovi komentari odnose na SAD i druge članice koalicije koje sada sprovode vazdušne udare protiv ekstremista Islamske države (IS) na teritoriji Sirije i Iraka.

Sirija je imala, uglavnom "prigušenu reakciju" na početak tih vazdušnih udara na svojoj teritoriji, mada je u prvi istupima insistirala da takve akcije treba da budu koordinirane s vladom u Damasku.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво