Читај ми!

G-7 upozorava Rusiju na nove sankcije

Lideri sedam svetskih najrazvijenijih zemlja sveta upozorili su Rusiju na nove sankcije, ukoliko se ne zaustave svi oružani sukobi i ispuni obećanje da će "ostati po strani" od Ukrajine, kako se približava zima.

Lideri G7 navode da se Moskva obaveštava da zaokret u smanjenju sankcija Evropske unije, SAD i Kanade može biti izveden kada svi uslovi primirja, dogovoreni sa Kijevom, stupe na snagu, prenosi Tanjug.

Mada pozdravljaju dogovoreni prekid vatre 5. septembra i potonji plan u devet tačaka u beloruskoj prestonici Minsk, lideri G-7 upozoravaju Moskvu da ukoliko plan ne bude sproveden u potpunosti, mogu uslediti nove sankcije.

Rusija mora da povuče svoje vojnike i vojnu opremu, obezbedi granicu i osigura da svi taoci koje drže proruske snage na istoku Ukrajine, budu pušteni, navodi se u saopštenju.

Lideri G-7 su se obavezali i da će pomoći Ukrajini koja se suočava sa nastupajućom zimu, u obnovi urušene ekonomije u saradnji sa finansijskim institucijama, navodi AFP.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво