Читај ми!

Kameron: Kraljica "prede" od zadovoljstva

Britanski premijer Kameron, ne znajući da su kamere uključene, razgovarao je s bivšim gradonačelnikom Njujorka Majklom Blumbergom o nervozi zbog referenduma o nezavisnosti Škotske. Kameron je rekao i kako je kraljica Elizabeta počela da "prede" od zadovoljstva kada joj je saopštio rezultate.

Na snimku koji je objavio Skaj njuz čuje se kako Kameron opisuje da je kraljica "prela od zadovoljstva", pošto joj je telefonom javio da je "sve u redu i sve OK", posle referenduma na kojem su Škoti odbacili nezavisnost.

"Nije smelo da dođe do te tačke. Na kraju i nije. Rekao sam da ću pronaći te kompanije koje rade istraživanja i da ću ih tužiti zbog čira na želucu, jer su me tako nervirale", rekao je Kameron Blumbergu.

Portparol Bakingemske palate rekao je da nikada ne komentariše razgovore između premijera i kraljice.

Kraljici je zabranjeno da se postavlja na određenu stranu u političkim debatama i retko u javnosti iznosi lično mišljenje, podsetio je AP.

Zato je i iznenadila javnost, kada je uoči referenduma, izjavila da "Škoti treba dobro da razmisle o svojoj budućnosti" pre nego što glasaju.

Posle referenduma, Elizabeta Druga je pozvala građane Ujedinjenog Kraljevstva na jedinstvo, da budu zajedno u duhu uzajamnog poštovanja i podrške.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи