Читај ми!

Donjeck, granatirana fabrika municije

Snažna eksplozija potresla Donjeck, pošto je granata pogodila fabriku municije i eksploziva. Nema žrtava i povređenih.

Kako javlja Raša tudej, grad na istoku Ukrajine koji je već razoren borbama, potresla je snažna eksplozija koju je pratio veliki beli oblak.

Jedan zavaničnik je rekao za ukrajinsku televiziju 112 da je granata direktno pogodila postrojenje sa eksplozivima, što je prouzrokovalo još jednu eksploziju.

"Srećom nije pogođeno glavno postrojenje, gde su smeštene dve i po tone eksploziva", rekao je Ivan Prohotko, zamenik predsedavajućeg gradske skupštine.

Prema njegovim rečima, načinjana je velika materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Ovo postrojenje, koje se koristi za proizvodnju eksploziva i municije i demontiranje mina, u trenutku napada nije radilo i u njemu nije bilo nikoga.

Osim toga, fabrika se, baš iz bezbednosnih razloga, nalazi daleko od stambenih kvartova.

Za sada nema preciznih podataka kojim je oružjem pogođena fabrika, ali se nagađa da je reč o taktičkoj raketi "točka", koju je lansirala ukrajinska vojska.

Rano jutros, članice Kontakt grupe za Ukrajinu u Minsku potpisale Memorandum koji predviđa opšti prekid vatre i, u roku od 24 časa, zabranu svih vrsta oružja i vođenja ofanzivnih borbenih dejstava.

Novi humanitarni konvoj u Donjecku

U međuvremenu, konvoj ruske pomoći stigao je bez pratnje na istok Ukrajine. To je treća pošiljka koja je iz Rusije stigla u Ukrajinu.

Konvojem sa oko 200 kamiona u Donjeck su dopremljeni voda i hrana, i oko 200 generatora za struju, rekao je agenciji Frans pres portparol ruskog ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Drobičevski.

Naglasio je da konvoj nije pratila nijedna međunarodna ili ukrajinska organizacija. Crveni krst Ukrajine nije kontrolisao konvoj, koji je brzo prošao granicu.

Zbog sukoba proruskih separatista i ukrajinskih snaga, stotine hiljada civila na istoku Ukrajine suočava se da nestašicom vode, hrane i struje.

Slanje prethodna dva ruska konvoja na istok Ukrajine izazvalo je oštro negodovanje ukrajinskih vlasti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво