Nemačka, protest zbog Islamske države

Nekoliko hiljada muslimana koji žive u Nemačkoj učestvovalo je na demonstracijama organizovanim u znak protesta zbog ekstremističke organizacije Islamska država.

Protest pod nazivom "Dan mira" organizovale su muslimanske organizacije da bi ukazale da većina vernika odbacuje ideologiju Islamske države i njene brutalne akcije u Siriji i Iraku, prenela je agencija AP.

Lider nemačkog Centralnog saveta muslimana Ajman Mazjek istakao je da su ovo demonstracije i protiv rasizma i netolerancije, podsetivši na nedavne napada na džamije i sinagoge u Evropi.

Vlasti procenjuju da se 400 Nemaca priključilo Islamskoj državi u Iraku i Siriji, naveo je Rojters.

Nemački mediji su naveli da federalno tužilaštvo istražuje slučajeve više od 30 mladih za koje se sumnja da su se pridružili Islamskoj državi.

Dan molitve širom Nemačke je organizovan da bi se stavilo do znanja da "teroristi i kriminalci ne govore u ime islama", kazao je ranije Mazjek.

"Oni su pogazili zapovesti naše vere i za te ubice i kriminalce nema mesta u našim redovima i veri", dodao je on.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи