Читај ми!

Granate na istoku Ukrajine

U novim sukobima na istoku Ukrajine dvanaest mrtvih. Moskva odbacuje navode komandanta NATO-a da su u Ukrajini razmeštena četiri ruska vojna bataljona. Nemačka želi da šalje izviđačke dronove.

U granatiranju delova istočne Ukrajine koji su pod kontrolom proruskih aktivista danas je poginulo 12 osoba, saopštili su zvaničnici.

Kako je navedeno u saopštenju gradske skupštine grada Donjecka, prilikom granatiranja tog grada poginule su dve osobe, preneo je AP.

Istovremeno, u onlajn saopštenju pres-centra ukrajinske vojske navedeno je da je na istoku Ukrajine poginulo najmanje 10 osoba u gradu Nižnaja Krinka, 20 kilometara istočno od Donjecka, takođe tokom granatiranja.

Rusija je danas odbacila navode komandanta NATO-a za Evropu Filipa Bridlava da su na istoku Ukrajine razmeštena četiri ruska vojna bataljona, rekavši da je reč o neozbiljnim i neprimerenim tvrdnjama jednog profesionalnog vojnog oficira.

U međuvremenu, kako javljaju nemački mediji, Berlin je u Ukrajinu poslao četrnaestočlani tim Bundesvera, kako bi se proverilo učešće u jednoj misiji OEBS-a. Vojnici bi trebalo da provere koliko je potrebno personala za angažman dronova tipa "luna" i šta je potrebno od logistike i saniteta.

Mediji navode da OEBS, uz nemačku pomoć, želi iz vazduha da kontroliše ukrajinsko-rusku granicu. 

Od postizanja dogovora o prekidu vatre na istoku Ukrajine 5. septembra, sukobi se, uglavnom, odvijaju u severnom deleu grada Donjecka oko aerodroma, u blizini koga se nalazi i rezidencijalna zona.

Iako se primirje uglavnom poštuje, svakodnevno broj civilnih žrtva raste, navodi američka novinska agencija.

Od početka sukoba između ukrajinskih i proruskih snaga u Ukrajini, od aprila, poginulo je oko 3.000 ljudi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара