Читај ми!

Nigerija, napad na univerzitet

Najmanje 17 osoba poginulo, a 35 povređeno u eksploziji i pucnjavi na univerzitetu u nigerijskom gradu Kano. Sumnja se da su za napad odgovorni ekstremisti Boko harama.

Studenti i zaposleni univerziteta u gradskom području Kofar Kabuga bežali su u panici, pošto su se čuli pucnji i eksplozija koja je odjeknula oko 14 časova po lokalnom vremenu, prenosi Tanjug.

U prvim izveštajima se navodi da je napad bio na učiteljski koledž i da su na licu mesta videli tela 17 žrtava, mada se strahuje da ima još mrtvih, navodi Bi-Bi-Si.

Za sada nema zvaničnih potvrda policije o broju povređenih i žrtava.

Očevici su naveli reporteru agencije AFP da su videli najmanje pet vozila koja su odvezle žrtve napada.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je islamistička ekstremistička grupa Boko Haram glavni osumnjičeni, dodaje Rojters.

Drugi po veličini univezitet u Nigeriji i centar islamskog školstva sa viševekovnom tradicijom u gradu Kano koji se smatra za poslovno sedište severa zemlje, bio je meta napada nekoliko puta u poslednjih nekoliko meseci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво