Читај ми!

Džihadisti oborili sirijski vojni avion

Borci "Islamske države" oborili su avion sirijskih snaga koji je bombardovao uporište te ekstremističke grupe u Raki.

Džihadisti "Islamske države" su pucali na vojnu letelicu koja se srušila, navela je Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, prenosi Tanjug.

Ta grupa je navela da je to prva letelica koja je oborena od kako su režimske snage pokrenule vazdušne napade protiv džihadista u julu.

Direktor Opservatorije Rami Abdel izjavio je agenciji AFP da se oboreni avion srušio na jednu kuću i da je bilo žrtava i povređenih i na zemlji.

Fotografija oborenog aviona osvanula je na Tviter nalozima džihadista uz poruku: "Bog je veliki. Bogu hvala, možemo da potvrdimo da je vojna letelica oborena iznad Rake".

Obaranje aviona dogodilo se u trenutku kada je režim sirijskog predsednika Bašara el Asada pojačao bombardovanje položaja Islamske države na istoku Sirije.

Prema navodima sirijske Opservatorije, ranije tokom dana najmanje 11 raketa je ispaljeno na Damask, a tom prilikom je poginulo dete, a više osoba je povređeno.

Rakete su pogodile više nasilja, a napad je usledio dan nakon što su islamističke pobunjeničke grupe upozorile da će započeti "novu kampanju" protiv prestonice i da će se na meti naći "predsedničke, vojne i bezbednosne oblasti".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи