Читај ми!

Pjongjang u diplomatskoj ofanzivi po Evropi

Kang Sok Ju, sekretar Centralnog komiteta Radničke partije Severne Koreje, krenuo je u turneju po Evropi, što svetski mediji ocenjuju kao pokušaj Pjongjanga da izađe iz izolacije.

Sekretar CK vladajuće Radničke partije, predvodi delegaciju koja će posetiti Nemačku, Belgiju, Švajcarsku, Italiju i Mongoliju, objavila je severnokorejska Centralna novinska agencija, prenosi Tanjug.

Kang (75), koji je bio potpredsednik vlade od 2010. do 2014, verovatno će stupiti u kontakt i sa kineskim zvaničnicima u Pekingu, na putu ka Evropi ili iz nje, navodi japanska agencija Kjodo, prema diplomatskim izvorima iz Pjongjanga.

Smatra se da je Kang odigrao ključnu ulogu u odnosima Pjongjanga s ostatkom sveta, uključujući i postizanje nuklearnog sporazuma s Vašingtonom 1994. godine, preneo je Frans pres.

Agencija Kjodo ocenjuje da Severna Koreja kreće u diplomatsku ofanzivu, s obzirom na to da planira da, do kraja septembra, pošalje šefa diplomatije Ri Su Jonga u Njujork, na sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ako bude tako, to će biti prvi put za 15 godina da je jedan severnokorejski ministar spoljnih poslova posetio Sjedinjene Američke Države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи