Читај ми!

Ukrajina, granatama na obalsku stražu

Granatirani čamci ukrajinske obalske straže u Azovskom moru, u blizini Marijupolja. Proruski aktivisti preuzeli odgovornost za napad.

Ukrajinska pogranična služba saopštila je da su dva njihova patrolna čamca napadunuta u blizini Marijupolja, na obali Azovskog mora, javlja AFP.

"Potvrđujemo da je pucano na naša dva patrolna čamca kod Marijupolja", rekao je portparol pogranične službe u Donjecku.

Kako navodi Rojters, obalska straža je danas po podne napadnuta sa kopna, a tačnih informacija o broju ljudi koji su se nalazili u čamcima još uvek nema. Ukrajinska Pravda javlja da su dva čamca granatirana, a administracija Novoazovskog okruga saopštila je da ima mrtvih i ranjenih.

Pogranična služba nije mogla da potvrdi izveštaje da je čamce potopilo rusko vazduhoplovstvo, kao ni da li je u incidentu bilo povređenih, navodi AFP.

Kako je preneo Rojters, jedan od vođa proruskih aktivista Igor Strelkov naveo je na jednoj društvenoj mreži da su "proruske milicije izvele taj napad" i da je "time nanet prvi poraz neprijatelju na moru".

Marijupolj se nalazi oko 50 kilometara od ruske granice i 35 kilometara od Novoazovska koji su preuzeli aktivisti.

Inače, rano jutros je ukrajinska vojska, na graničnom prelazu Nehotejevka, vlastima u Rusiji predala ruske padobrance koji su pre skoro nedelju dana zarobljeni na teritoriji Ukrajine.

Rusija je, zauzvrat, vratila 63 ukrajinska vojnika koja su u sredu prešla na rusku teritoriju, bežeći od sukoba u istočnoj Ukrajini koji su intenzivirani u poslednjih nedelju dana.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je apelovao na Kijev da odmah počne pregovore o političkom rešenju krize u istočnoj Ukrajini, naglasivši da taj region treba da ostane deo Ukrajine.

Zvanični Kremlj je saopštio da predsednik Vladimir Putin u intervjuu državnoj ruskoj televiziji nije pozvao na otcepljenje istočnog dela Ukrajine, naglasivši da taj region treba da ostane deo Ukrajine, a sukobe u tom delu nazvao je unutrašnjim konfliktima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво