Читај ми!

Kralj Abdulah: Teroristi će napasti Evropu i SAD

Saudijski kralj Abdulah upozorio je da će terorističke grupe napasti SAD i Evropu, ukoliko se ne suoče sa kolektivnom snagom i brzim delovanjem međunarodne zajednice.

Iako nije direktno pomenuo ime terorističke grupe, pretpostavlja se da je kralj Abdulah aludirao da će SAD i Evropu napasti Islamska država (IS), koja je ovog leta zauzela znatna područja Sirije i Iraka, prenosi Tanjug.

Saudijski kralj je rekao kako je sigurno da će "oni" za mesec dana stići do Evrope, a za još mesec dana do Amerike.

Smatra se da je cilj kraljevog upozorenja da navede snage SAD i NATO da krenu u širu akciju protiv ekstremista u regionu Bliskog Istoka.

Saudijska Arabija u principu podržave sirijske pobunjenike, ali strahuje da bi islamistički ekstremisti, kao što su pripadnici IS, mogli da okrenu oružje i protiv nje.

Saudijski državni mediji su kraljev komentar preneli stranim ambasadorima u Rijadu.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво