Читај ми!

Rusija demantovala tajne razgovore sa SAD

Rusko ministarstvo inostranih poslova demantovao je pisanje medija da su u Finskoj održani tajni razgovori predsednika Rusije i SAD-a u cilju rešenja ukrajinske krize.

U saopštenju ruskog ministarstva istaknuto je da takav sastanak nije održan, javio je Itartas, a preneo Tanjug.

"U vezi sa informacijama o nekakvim tajnim pregovorima između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Ukrajine održanih na finskom ostrvu Boisto, želimo da izjavimo da radni sastanak nije tamo održan", navodi ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da, iako sastanak nije bio format konsultacija između zvaničnih predstavnika dve zemlje, jedan od multilateralnih kontakata na nivou ruskih i američkih nevladinih organizacija i akademskih društava jeste održan, navodi Itartas.

"U naše ime (ruskog ministarstva) pozdravljamo namere javnih i akademskih društava da doprinesu rešavanju situacije na jugoistoku Ukrajine i da okončaju, što pre moguće, krvoproliće podstaknuto prinudnim merama vlasti iz Kijeva", saopšteno je iz Moskve.

Kako piše u saopštenju, "takva razmena mišljenja između ruskih i američkih nevladinih stručnjaka redovno održavaju i o drugim pitanjima, takođe".

Portparol finskog ministarstva inostranih poslova Vesa Hakinen rekao je sinoć za agenciju AP da su predsednici Rusije i SAD na teritoriji Finske u junu održali tajni sastanak na kojem su razgovarali o Ukrajini.

Hakinen je naveo da je finsko ministarstvo pomoglo u organizaciji tajnog sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog kolege Baraka Obame na ostrvu Boisto na jugu Finske, ali nije želeo da obelodani više detalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво