Читај ми!

Ruski vojnici zarobljeni u Ukrajini

Na teritoriji Ukrajine zarobljeno 10 ruskih vojnika. U ruskom ministarstvu odbrane tvrde da su vojnici greškom prešli ukrajinsku granicu. U Minsku se sastali predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko.

14.15 - U Minsku su se sastali predsednici Rusije Vladimir Putin i Ukrajine Petro Porošenko, javlja Rojters

14.05 - Na oko 12 kilometara od ruske granice, nedaleko od Novoazovska, vije se gusti dim, javio je s lica mesta dopisnik agencije AFP. 

12.30 - Desni sektor zarobio dvoje novinara sa Krima, koji su bili na novinarskom zadatku na istoku Ukrajine, javlja AFP.

10.20 - Zarobljeno 10 pripadnika ruske vojske na teritoriji Ukrajine, javlja AFP.

Ukrajinska bezbednosna služba objavila je da je njena vojska na ukrajinskom tlu u ponedeljak zarobila 10 pripadnika ruske 98. Vazdušnodesantne divizije, stacionirane negde u Centralnoj Rusiji, prenosi Tanjug.

Kako je saopšteno, vojnici su zarobljeni blizu sela Cerkalne, oko 50 kilometara jugoistočno od Donjecka.

"Istražitelji su otvorili istragu povodom nelegalnog prelaska granice od strane naoružanih ruskih građana", stoji u saopštenju Službe bezbednosti, a prenosi AFP.

Bezbednosna služba je objavila i snimak zarobljenih ruskih vojnika, kako bi potkrepila optužbe Kijeva i zapadnih zemalja da Rusija učestvuje u ukrajinskom konfliktu na strani proruskih aktivista koji se bore protiv ukrajinske vojske na istoku Ukrajine, prenela je agencija Rojters.

Na snimku postavljenom na zvaničnoj fejsbuk stranici "antiterorističke operacije" ukrajinske vlade vide se muškarci obučeni u kamuflažnu uniformu.

Jedan od njih, koji se predstavio kao Ivan Milhakov, dao je lične podatke uključujući i to da pripada jedinici stacioniranoj u ruskom gradu Kostroma.

"Nisam video gde smo prešli granicu. Samo su nam rekli da idemo na trodnevni marš od 70 kilometara", rekao je vojnik, koji je dodao da u Ukrajini sve izgleda drugačije nego što se prikazuje na televiziji.

Drugi vojnik, koji se predstavio kao narednik Andrej Generalov, rekao je "ovo nije naš rat... prestanite da šaljete naše dečake".

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej je na svojoj fejsbuk stranici napisao kako su zarobljeni ruski vojnici zvanično na vežbama u raznim krajevima Rusije, a u stvari učestvuju u vojnoj agresiji protiv Ukrajine, o čemu njihove porodice ništa ne znaju.

Izvor u ruskom ministarstvu odbrane kaže da su vojnici greškom prešli granicu.

"Vojnici su zaista bili u patroli u delu rusko-ukrajinske granice, prešavši je slučajno na neobeleženom delu i ako smo dobro razumeli nisu pružili nikakav otpor ukrajinskoj vojsci kada su zarobljeni", rekao je izvor, prenela je agencija Rojters.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво