Читај ми!

Sirene u Tel Avivu

Jedan četvorogodišnji dečak poginuo od granate ispaljene iz Pojasa Gaze. Sirene za vazdušnu opasnost u Tel Avivu. U izraelskom vazdušnom udaru na farmu u Pojasu Gaze ubijeno dvoje Palestinaca. Četvrtina palestinskih žrtava su deca, pokazuju podaci Unicefa.

U napadu Hamasa na izraelski kibuc poginuo je jedan četvorogodišnji dečak. Drugi kanal izraelske televizije javio je da su Palestinci iz Gaze ispalili baražnu vatru na kibuc i da je jedna granata eksplodirala blizu mesta gde je dečak stajao, prenosi Tanjug.

To je četvrta civilna žrtva raketiranja Hamasa od početka sukoba 8. jula.

U međuvremenu su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu u Tel Avivu, nakon što su ispaljena najmanje tri projektila na centralni Izrael, javljaju izraelski mediji. Sirene su se oglasile i u predgrađima Tel Aviva.

Ranije je jedna raketa pala na sinagogu u gradu Ašdodu, povredivši troje ljudi.

Od ponoći do popodne, oko 79 projektila iz Gaze ispaljeno je na Izrael, a odbrambeni sistem "gvozdena kupola" presreo je osam.

Nastavak sukoba, u kome je broj poginulih dostigao već 2.086 ljudi na palestinskoj strani, raspršio je nade da će se trajno primirje uskoro postići.

Hamas, koji vlada Pojasom Gaze, odbacio je egipatski predlog na osnovu koga bi Izrael postepeno ublažio blokadu Pojasa Gaze.

Ta islamistička organizacija zahtevala je da se blokada koju su uveli Izrael i Egipat još 2007. godine potpuno ukine.

U ovom trenutku ne očekuje se brza obnova direktnih pregovora između Izraela i Hamasa vođenih u Kairu, naročito posle jučerašnje pogibije trojice najviših komandira vojnog krila Hamasa u izraelskom vazdušnom udaru na jug Pojasa Gaze, navodi Asošijeted pres.

Odgovarajući na njihovo ubistvo, lider političkog krila Hamasa u Gazi Ismail Hanije rekao je da hamasovci neće odustati od svojih zahteva.

"Nećemo prihvatiti ništa manje od okončanja (izraelske) agresije i kraja blokade, "saopštio je Hanije i dodao "da svako umešan u napore za uspostavljanje prekida vatre mora razumeti da naš narod neće prihvatiti ništa manje od toga". 

Među ubijenim Palestincima skoro četvrtina su deca. Prema podacima Unicefa, poginulo je 469 mališana.

Od preko 10.400 ranjenih Palestinaca skoro jedna trećina su deca, prema podacima iste institucije, dok je 100.000 stanovnika Gaze ostalo bez svojih domova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво