Lekar oboleo od ebole pušten iz bolnice

Američki lekar Kent Brentli koji je u Zapadnoj Africi oboleo od ebole, posle čega je vraćen u Sjedinjene Države, oporavio se i pušten je iz bolnice u Atlanti, saopštila je nevladina organizacija koja ga je poslala u Liberiju.

Doktor Kent Brentli je dobio eksperimentalni serum, koji je do sada testiran samo na majmunima.

Taj serum je dat još nekim lekarima zaraženim smrtonosnim virusom u zapadnoj Africi.

Kent Brentli i druga obolela Nensi Rajbol su dopremljeni iz Liberije u SAD ranije ovog meseca i bili su na specijalnom tretmanu u odeljenju za izolaciju pomenute bolnice.

U tekućoj epidemiji ebole u Zapadnoj Africi dosad je umrlo 1.350 osoba, dok se broj obolelih procenjuje na više od 2.200.

Bolest se prenosi direktnim kontaktom sa telesnim tečnostima obolelih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи