Читај ми!

Farmeri trpe velike štete od sankcija

Francuski poljoprivrednici i voćari saopštili su da je pomoć koju im je Vlada Francuske obećala nedovoljna da nadoknade štete od zabrane izvoza u Rusiju.

U zajedničkom saopštenju sedam najvećih francuskih sindikata navodi se da će proizvođači voća i povrća zbog ruskih sankcija pretrpeti mnogo veću štetu nego što će im biti nadoknađeno, prenosi Fonet.

Evropska komisija je pre nekoliko dana odlučila da izdvoji 125 miliona evra u ime pomoći poljoprivrednim proizvođačima iz Evropske unije, koji će imati gubitke zbog nemogućnosti da izvoze u Rusiju, a u otvorenom pismu francuskih sindikata, koje preni Itartas, ističe se da to ni u kom slučaju nije dovoljno.

Sindikati su najavili da će o tom problemu narednih dana razgovarati sa predsednikom države Fransoa Olandom i sa ministrom poljoprivrede Stefanom Le Folom.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи