Читај ми!

Propala spasilačka misija SAD u Siriji

Vojska Sjedinjenih Američkih Država nedavno je pokušala da izvede vazdušnu i kopnenu operaciju spasavanja američkih talaca koje u zatočeništvu drži Islamska država u Siriji, ali nije uspela da ih pronađe, saopštio je Pentagon.

Operacija je, kako se navodi u saopštenju, obuhvatala akcije iz vazduha i s kopna i bila je usmerena na određenu mrežu otmičara u okviru ISIL-a (Islamske države u Iraku i Levantu, sada poznatije kao Islamska država), prenosi Tanjug.

"Nažalost, misija nije bila uspešna, jer se taoci nisu nalazili na određenoj lokaciji", dodaje Pentagon u saopštenju.

Kako je saopštila saradnica predsednika Baraka Obame za borbu protiv terorizma, Lisa Monako, Obama je odobrio misiju početkom leta, preneo je Rojters.

Saopštenje Pentagona usledilo je dan pošto su džihadisti iz Islamske države objavili video-snimak na kom se vidi kako, u znak odmazde za vazdušne napade SAD u Iraku, odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju (40), koji je nestao u Siriji pre skoro dve godine.

Foli je nestao na severu Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju "Global post".

Na kraju snimka prikazan je i još jedan zarobljenik, identifikovan kao američki novinar Stiven Sotlof, a ekstremisti su upozorili da njegova sudbina zavisi od sledećeg poteza predsednika SAD Baraka Obame.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво