Читај ми!

Obama: Islamska država je "rak"

Predsednik SAD Barak Obama rekao da je ekstremna organizacija Islamska država, koja je preuzela odgovornost za ubistvo američkog novinara Džejmsa Folija, "rak" za koga nema mesta u 21. veku.

"Islamska država ne govori u ime nijedne religije. Nijedna religija ne kaže da treba masakrirati nevine ljude. Njihova ideologija je šuplja", rekao je Obama, prenosi Beta.

Američki predsednik pozvao je vlade i narode Bliskog istoka da sarađuju kako bi bio izvađen taj "rak" i kako se on ne bi širio.

Američki predsednik je obećao da će SAD, koje od 8. avgusta vrše vazdušne udare na severu Iraka, nastaviti svoju borbu protiv džihadista.

"Oni su opustošili gradove i sela, ubili su nevine i nenaoružane civile i počinili nasilje koje je ogromni kukavičluk", rekao je Obama u govoru održanom u Masačusetsu, gde je na odmoru.

"Bićemo oprezni i neumoljivi. Kada Amerikanci budu meta (napada) učinićemo šta je potrebno, kako bi pravda bila zadovoljena", rekao je Obama i objasnio da pri tome pre svega misli na Džejmsa Folija, čije je ubistvo šokiralo ceo svet.

Istovremeno, saopšteno je da su američki avioni izveli su 14 vazdušnih udara na uporišta ekstremista Islamske države Iraka i Levanta u blizini najveće iračke brane, u protekla 24 sata.

Pošto su avioni nastavili sa vazdušnim udarima po uporištima džihadista, uprkos pretnji da će ubiti i drugog novinara, američki predsednik Barak Obama je rekao da kada se bilo gde naudi Amerikancima, Vašington radi "ono što je potrebno da vidi da je pravda zadovoljena", prenosi  AFP.

Američke bespilotne letilice i bombarderi uništili su ili oštetili, u poslednjih 24 sata, šest hamera, tri lokacije za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava, jedan minobacač i dve vojna kamiona, saopštila je američka Centralna komanda.

U saopštenju se dodaje da vazdušni udari američkih aviona u Iraku služe da "dodatno prošire iračku i kurdsku kontrolu nad područjem".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи