Читај ми!

Velika raketna proba Rusije

Rusija je izvela veliku probu raketnog oružja uz angažovanje 800 vojnika na jugu, nekoliko stotina kilometara istočno od Ukrajine, objavila je vojska.

Pukovnik Igor Klimov rekao je da je lansirano dvadesetak projektila S-300 i S-400,  prenosi novinska agencija Interfaks.

Takvi sistemi protivavionske i protivraketne odbrane mogu da "nanesu ogromnu štetu potencijalnom neprijatelju i da eliminišu mete i na velikim i na malim visinama", rekao je pukovnik Klimov, navodi Beta.

Te probe su izvedene iz baze Ačuluk, u Astrahanskoj oblasti, kod granice sa Kazahstanom, nekoliko stotina kilometara istočno od granice Rusije sa Ukrajinom.

U vežbi odgovora na napad iz vazduha učestvovalo je 800 vojnika, rekao je pukovnik Klimov.

Danas isprobane rakete se razlikuju od sistema "buk" za koji stručnjaci kažu da je nad Ukrajinom oborio putnički avion "Malejža erlajnsa" 17. jula sa 298 ljudi. Zapad i Kijev tvrde da je Rusija te projektile dala pobunjenicima.

Rusija umnožava vojne vežbe poslednjih meseci, dok se zaoštrava rat na istoku Ukrajine između proruskih aktivista i regularne vojske, sve više se približavajući granici dve zemlje.

NATO je početkom avgusta procenio da je broj ruskih vojnika koji se gomilaju na granici sa Ukrajinom sa 12.000 porastao na 20.000 za samo tri nedelje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара