Читај ми!

Izraelci traže okončanje raketnih napada

Oko 10.000 Izraelaca izašlo je na ulice Tel Aviva pozivajući vladu i vojsku da učine sve da se stane na put raketnim napadima iz Gaze.

Protest u Tel Avivu je prvi veći protest u Izraelu od ofnzive početka protiv Hamasa u okviru koje je izraelska vojska izvela vazdušne napade i kopnenu ofanzivu sa ciljem da zaustavi raketne napade i uništi tunele koje je izgradio Hamas, prenosi AFP.

Alon Davidi, gradonačelnik južnog grada Sderot rekao je na skupu da se mora pronaći rešenje - bilo ono političko ili vojno - za raketne napade koji, kako je naveo, traju 14 godina.

"Imam puno poverenje u vladu i vojsku, ali u isto vreme kao gradonačelnik Sderota tražim da okončaju ovu situaciju jednom za sva vremena", rekao je Davidi.

"Završite posao. To je univerzalni princip. Mi želimo da živimo u miru", dodao je Davidi.

Neki demonstranti su nosili izraelske zastave i transparente pozivajući na mir sa Palestincima, dok su drugi uzvikivali "Okupirajmo Gazu sada!"

"Svi smo došli da pošaljemo poruku da je raketiranje na jugu nije problem samo za jug, veći i za ostatak zemlje", rekao je Haim Jelin, direktor regionalnog saveta Eškola i zahvalio se vojsci što je pokrenula ofanzivu.

Prema navodima izraelske vojske, Hamas je ispalio više od 3.500 raketa od 8. jula, od kojih je više od 2.790 palo na Izrael.

Sa druge strane, najmanje 1.962 Palestinca od kojih su, prema procenama Ujedinjenih nacija, 72 odsto civili, poginulo je zajedno sa 64 izraelska vojnika.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво