Pojas Gaze, i rat i mir

Izrael i radikalni palestinski pokret Hamas postigli dogovor u Kairu da se u pojasu Gaze produži primirje za još 72 sata. Dva sata pre isteka prethodnog primirja najmanje jedna raketa pogodila je južni Izrael, saopštava izraelska policija.

Zvaničnik Hamasa kaže da je taj pokret pristao na produženje primirja, dok su izraelski pregovarači još ranije rekli da je Izrael pristao na produžetak primirja koje je isticalo u ponoć po lokalnom vremenu, prenosi Beta

Izraelski policijski portparol Luba Samir kaže da je pre isteka prethodnog primirja, najmanje jedna raketa pogodila otvoreno područje u Šar Hanegevu i da niko nije povređen, niti je pričinjena materijalna šteta.

Potvrđuje da su se oglasile sirene i da su ispaljene rakete, ali da ne zna tačno koliko raketa je pogodilo južni Izrael.

U Kairu se pod egipatskim pokroviteljstvom vode indirektni pregovori između Izraela i Hamasa u pokušaju da se postigne dugotrajnije primirje i spreči nastavak nasilja u Gazi.

Od kada je Izrael počeo ofanzivu na Gazu 8. jula, skoro 2.000 Palestinaca je ubijeno dok je izraelska vojska zabeležila 4.000 raketa ispaljenih iz Gaze. Sa izraelske strane poginula su 64 vojnika i tri civila. 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво