Indija, kamionom pregazio 12 hodočasnika

Najmanje 12 hinduističkih hodočasnika poginulo je kad ih je pregazio kamion dok su spavali uz jednu prometnu saobraćajnicu na severoistoku Indije, saopštile su lokalne vlasti.

Među poginulima su četiri žene, a još 18 ljudi je povređeno u nesreći koja se dogodila nešto pre svitanja uz autoput u gradu Aurangabad u indijskoj saveznoj državi Bihar, javlja AFP, prenosi Tanjug.

Načelnik policije Aurangabada Upendra Kumar Šarma je izjavio da se više od 50 hodočasnika odmaralo uz put, nakon posete jednom hramu u susednoj državi Džarkand, kad je vozač kamiona izgubio kontrolu nad vozilom.

"Hodočasnici su parkirali autobus i spavali na livadi u blizini puta, kad ih je pregazio jureći kamion", rekao je Šarma.

U saobraćajnim nesrećama u Indiji godišnje pogine čak 140.000 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво