Obama nepoželjan u Čečeniji

Predsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov zabranio je ulazak u zemlju američkom predsedniku Baraku Obami i to zbog akcija SAD i Evropske unije u Ukrajini, Libiji, Siriji, Iraku i Avganistanu, koje je okarakterisao kao državni terorizam.

Na listi osoba kojima je zabranio ulazak u Čečeniju, pored Obame su još zvaničnici Evropske unije Žoze Manuel Barozo, Herman van Rompej i Ketrin Ešton, preneo je današnji Gardijan.

Kadirov je predsednik male ruske republike u kojoj su u proteklih 20 godina vođena dva separatistička rata, preneo je list.

Kadirov je odluku o zabrani ulaska Obami i drugima u Čečeniju, objavio u subotu na svom Instagramu.

Gardijan podseća da Rusija nije odgovorila na sankcije koje su joj zavele SAD zbog ukrajinske krize, a to je učinila samo jedna ruska republika.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, odgovarajući na optužbe Bele kuće da je ruski predsednik Vladimir Putin kriv za obaranje malezijskog putničkog aviona iznad zone sukoba u istočnoj Ukrajini, saopštilo je juče da SAD snose deo odgovornosti za sukob u Ukrajini zato što podržavaju vladu u Kijevu.

"SAD i dalje podstiču Kijev da silom guši nezadovoljstvo ruskog stanovništva u Ukrajini. Iz toga se može izvesti zaključak da administracija američkog predsednika Baraka Obame snosi deo odgovornosti i za unutrašnji sukob u Ukrajini i za njegove ozbiljne posledice", navelo je rusko ministarstvo, preneo je Rojters.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи