Sirija, islamisti ubili najmanje 85 vojnika

Najmanje 85 sirijskih vojnika je ubijeno, nakon napada ISIL-a iz zasede. Za sada nepoznata sudbina oko još 200 vojnika. U napadu ISIL izgubio 28 džihadista.

Islamisti su iz zasede napali vojnike i pogubili većinu njih nakon što su ih zarobili, preneo je AFP saopštenje Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Napad se dogodio u provinciji Raka, uporištu islamista, navodi francuska agencija.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da je za sada nepoznata sudbina oko još 200 vojnika, a da je u napadu ISIL izgubio 28 džihadista.

Navodi se da je 50 vojnika ubijeno po kratkom postupku, 19 je poginulo u dvostrukom samoubilačkom napadu, a 16 je poginulo u jučerašnjim napadima ISIL-a.

Ohrabreni uspehom u Iraku, gde su prošlog meseca osvojili veće delove zapadnih i severnih delova zemlje, pripadnici ISIL-a, pokrenuli su juče više napada na vojne pozicije širom severnih i severoistočnih delova Sirije.

ISIL je 29. juna objavio da uspostavlja islamski kalifat na teritoriji Sirije i Iraka, gde kontroliše velike delove teritorije, i tada je promenila ime u Islamska država.

U međuvremenu, četiri osobe su poginule kada su sirijski pobunjenici raketom oborili borbeni helikopter iznad jednog siromašnog predgrađa severnog sirijskog grada Alepa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи