Читај ми!

Kravavi sukobi u Siriji

Militantna grupa Islamska država usmrtila je 270 vojnika, stražara i zaposlenih kada je u četvrtak zauzela gasno polje u Siriji. Ovo je najkrvaviji sukob između ogranka terorističke organizacije Al Kaide i snaga predsednika Bašara el Asada, objavila je monitoring grupa.

Sirijska opservatorija za ljudska prava objavila je i da je najmanje 40 boraca Islamske države ubijeno u ofanzivi, prenosi Tanjug.

Izveštaj nije mogao odmah da bude proveren, a sirijski državni mediji nisu spominjali napad.

Opservatorija je objavila u četvrtak da je 90 ljudi ubijeno i veliki broj nestao u napadu na gasno polje Šar, istočno od centralnog sirijskog grada Homsa.

Sirijska opservatorija za ljudska prava opisala je preuzimanje gasnog polja Šar kao najveću antirežimsku operaciju Islamske države otkako se ta ekstremistička grupa lane uključila u sirijski konflikt.

Sedište opservatorije je u Londonu, a podatke prikuplja od aktivista i drugih pojedinaca na terenu u Siriji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво