Читај ми!

Granata iz Ukrajine pala na rusku teritoriju

Jedan ruski građanin ubijen, a dve osobe ranjene kada je u grad Donjeck u ruskoj Rostovskoj oblasti pala granata sa ukrajinske strane granice, javljaju ruske agencije. Kijev demantuje umešanost u napad. Nekoliko hiljada Ukrajinaca napušta Donjeck i Lugansk u strahu od novih sukoba.

Predstavnik lokalne vlasti Aleksandar Titov izjavio je da su prilikom pada ukrajinske granate u ruskoj Rostovskoj oblasti oštećene dve privatne kuće.

Prilikom pada granate u dvorište privatne kuće poginuo je četrdesetsedmogodišnji stanovnik Donjecka, naveo je Itartas, a prenosi Tanjug.

RIA Novosti navode da je u Donjecku u Rostovskoj oblasti, sa 49.000 stanovnika, granični prelaz sa Ukrajinom "Donjeck-Izvarino".

Toj agenciji je predstavnik regionalne pogranične uprave Federalne službe bezbednosti Vasilij Malajev rekao da prelaz "Donjeck" od sinoć ne radi.

"Planirano je da jutros u devet sati obnovimo rad prelaza, ali zbog pucnjave iz Ukrajine to se nije desilo", rekao je on.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova uložilo je odlučan protest ukrajinskom otpravniku poslova u Moskvi zbog granatiranja ruskog pograničnog grada Donjeck u Rostovskoj oblasti i ocenilo da je to novi akt agresije ukrajinske strane, javlja Itartas.

Zamenik šefa ruske diplomatije Grigorij Karasin rekao je ranije za RIA Novosti da je u pitanju "opasna eskalacija napetosti na granici" i istakao da je to "kvalitativno veći stepen opasnosti za građane koji žive na teritoriji Rusije".

Ukrajinske vlasti su, međutim, demantovale umešanost u jutrošnji napad. 

Nekoliko hiljada Ukrajinaca napušta Donjeck i Lugansk u strahu od novih sukoba između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih aktivista, u kojima je za 48 sati poginulo najmanje 30 osoba.

Ukrajinske snage bombardovale su sinoć nekoliko baza proruskih aktivista u regionima Donjecka i Luganska.

Prema podacima ukrajinskih vlasti, uništene su tri baze pobunjenika - dve udaljene oko 50 kilometara severno od Donjecka i jedna zapadno od Luganska.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво