Читај ми!

Irak šalje dobrovoljce u Ramadi

Irački zvaničnici šalju oko 4.000 dobrovoljaca u Ramadi, 115 kilometara zapadno od Bagdada, da pomognu vladinim snagama koje se bore protiv sunitskih ekstremista, saopštile su iračke vlasti.

Oko 2.500 dobrovoljaca stiglo je juče u Ramadi, a preostalih 1.500 treba da stignu danas, izjavio je general Rašid Flajeh, komandant operacija u provinciji Anbar, prenosi AP.

Njih prevoze helikopterima iz Bagdada, dodao je general.

Veliku većinu dobrovoljaca čine šiiti koji su se odazvali pozivu glavnog šiitskog sveštenika u zemlji ajatolaha Alija el Sistanija da odbrane Irak od ekstremista koji su prošlog meseca zauzeli veliki deo severnog i zapadnog Iraka.

Ujedinjene nacije pozivaju iračke političare da postignu napredak prilikom formiranja vlade, upozoravajući da u suprotnom preti rizik da u zemlji zavlada haos.

Izaslanik UN Nikolaj Mladenov, dan uoči planiranog zasedanja parlamenta, rekao je da će posvađani poslanici sami biti krivi ako ne postignu napredak, pošto je prethodni pokušaj da imenuju predsednika parlamenta propao, prenosi AFP.

"Ako ne uspeju da izaberu novog predsednika parlamenta, novog predsednika države i novu vladu, rizikuju da u zemlji zavlada haos, a to će biti u interesu samo onima koji hoće da podele građane Iraka i unište njihove šanse za mir i prosperitet", rekao je Mladenov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво