Читај ми!

Lokalne snage odbranile Lugansk

Lider samoproklamovane "Luganske Narodne Republike" Valerij Bolotov tvrdi da su njihove oružane formacije potisnule ukrajinsku vojsku od Luganska.

Valerij Bolotov se na konferenciji za medije pohvalio da snage samoproklamovane "Luganske Narodne Republike" (LNR) i dalje drže pod kontrolom rejon Izvarino i taj deo granice, javlja RIA Novosti, a prenosi Tanjug.

"Odbrana naše republike je ojačala", rekao je Bolotov.

Prema njegovim tvrdnjama, ukrajinske snage trpe znatne gubitke, a luganski aktivisti očekuju da će "uskoro proširiti teritorije pod svojom kontrolom".

Bolotov je dodao da su ukrajinske snage u poslednje vreme promenili taktiku i da ne idu u direktne sukobe, već da je počelo korišćenje diverzantskih metoda.

S druge strane, Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine u Kijevu sprema se da preuzme kontrolu nad gradovima Donjeck i Lugansk.

Sekretar SNBO Andrej Lisenko rekao je da će u tu operaciju biti uključene sve specijalne jedinice, ali bez angažovanja artiljerije i avijacije.

"Trenutno je aktivna faza blokiranja gradova u kojima su koncentrisane snage terorista. Nastavljaju se aktivnosti na zatvaranju puteva prema tim gradovima", rekao je Lisenko.

On je istakao da se pripreme za oslobođenje Donjecka i Luganska nastavljaju vrlo pažljivo, jer je predsednik Ukrajine Petro Porošenko zabranio upotrebu artiljerije i avijacije.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво