Читај ми!

Hamas preti Izraelu osvetom

U vazdušnom napadu Izraela ubijeno je sedam pripadnika Hamasa. Ta palestinska organizacija koja upravlja Pojasom Gaze sada poziva na osvetu.

Hamas navodi da su njegovi pripadnici ubijeni u napadu izraelskih aviona na tunel koji Hamas koristi za komunikciju između palestinske enklave i okoline, prenosi Beta.

U odvojenom napadu su ubijena još dvojica pripadnika jedne ektremističke grupe. Zato, "neprijatelj će platiti ogromnu cenu", saopštio je Hamas.

Najnovije zaoštravanje uz razmenu raketnih napada izazvano je višenedeljnom otmicom i ubistvom trojice mladih Jevreja za šta je osumnjičen Hamas koji to negira, i ubistvom jednog mladog Palestinca zbog čega je uhapšeno nekoliko jevrejskih ekstremista.

Izrael je saopštio da je izveo napade iz vazduha na najmanje "14 terorističkih lokacija" u znak odmazde zbog nedavnog talasa raketnih napada iz Gaze.

Izrael je, kako je saopšteno iz njegove vojske, tokom noći ka Gazi ispalio desetine raketa, dok su u nedelju ekstremisti iz Gaze na Izrael ispalili 25 raketa.

Potpukovnik Peter Lerner, portparol izraelske vojske, rekao je da su raketni napadi "nepodnošljivi i neprihvatljivi".

"Nastavićemo da delujemo u cilju slabljenja i onesposobljavanja terorističke infrastrukture Hamasa, napadajući njegova skladišta, kapacitete za proizvodnju raketa, i one koji ugrožavaju dobrobit Izraelaca na jugu zemlje", zaključio je Lerner.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво