Читај ми!

Uhapšeni ekstremisti zbog ubistva Palestinca

Izraelska policija uhapsila je šest osoba u vezi sa ubistvom mladog Palestinca iz istočnog Jerusalima. Zvanični izvor tvrdi da se radi o "jevrejskim ekstremistima". Predsednik Izraela Šimon Peres najavljuje da će Izrael ići do kraja u istrazi.

Policija je ispitivala razne motive za ubistvo, uključujući kriminalne i personalne, ali je jedan anonimni zvaničnik rekao AP-u da novi dokazi ukazuju da su ubice jevrejski ekstremisti, preneo je Tanjug.

Šesnaestogodišnji Palestinac Muhamed Abu Kdair otet je u Istočnom Jerusalimu u noći između utorka na sredu. Njegovo izgorelo telo nađeno je u sredu, a prvi nalazi obdukcije ukazuju na to da je spaljen živ.

Predsednik Izraela Šimon Peres najavio je da će Izrael ići do kraja u istrazi ubistva tinejedžera, za koga Palestinci tvrde da je žrtva osvete.

"Ako Jevreji postaju ubice, sudićemo im se kao svakom ubici," rekao je Peres stranim novinarima.

Izraelska policija sada sumnja da je motiv ubistva šesnaestogodišnjeg Abu Kdaira nacionalistički.

U Istočnom Jerusalimu Abu Kdairova majka Suha je pozdravila vesti o hapšenju ali je istakla da ima malo poverenja u izraelski pravosudni sistem.

"Nema mira u mom srcu. Čak i ako su uhvatili one za koje kažu da su ubili mog sina. Oni će ih samo ispitivati i pustiti. U čemu je poenta?," rekla je majka ubijenog.

Porodica Abu Kdaira nije primila, prema pisanju izraelskih medija, nikakvo zvanično obaveštenje od policije o hapšenju, uprkos obećanju da će biti prva koja će za to saznati.

U subotu je glavni palestinski tužalac Muhamed Abd el Gani Uveili rekao da preliminarna obdukcija pokazuje da je mladić živ spaljen.

Protesti na kojima se pozivalo na treći palestinski ustanak, intifadu, protiv irzaelske okupacije, su se stišali, ali je situacija još uvek napeta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи