Читај ми!

Izrael, dani osvete

Sukobi izraelske policije i Palestinaca izbili pošto je u istočnom delu Jerusalima pronađeno telo palestinskog mladića, kojeg su otele nepoznate osobe. Palestinci ubeđeni da je ubistvo tog dečaka osveta za smrt trojice mladih Izraelaca.

Suzavac i sukobi Palestinaca i izraelske policije prete da prerastu u pravi rat, posle navodnog osvetničkog napada ekstremno nastrojenih Jevreja, koji su oteli, a potom i ubili mladog Palestinca.

Neredi su počeli nedugo pošto je telo mladića Muhameda Abu Kadara pronađeno u predgrađu.

"Ovo je užasan, varvarski čin i ja ga najoštrije osuđujem", rekao je gradonačelnik Jerusalima Nir Barkat.

Da stvar bude gora, jevrejski ekstremisti su prošle noći divljali na ulicama Jerusalima vičući "smrt Arapima". U neredima je povređeno nekoliko prolaznika.

Pritisak na Hamas 

Izraelska policija srušila je kuću pripadnika Hamasa optuženog za ubistvo policajca i ranjavanje dvoje dece tokom proslave Pashe na Zapadnoj obali.

"Izvršenje naredbe o rušenju služi da zastraši i prenese ozbiljno upozorenje teroristima i njihovim saučesnicima da će zbog tih akcija snositi ozbiljne posledice", rekao je portparol policije.

Izraelska armija je inače decenijama rušila kuće ekstremista, ali tu praksu je prekinula 2005. godine, ocenivši da je kontraproduktivna za napore da se obeshrabre napadi, podseća Rojters.

Izraelska grupa za ljudska prava - Centar "Ha Moked" - rekla je da je ta sudska odluka kršenje međunarodnog i izraelskog zakona i da se za akte jedne ne može kažnjavati druga osoba.

Izraelska bezbednosna služba Šin bet navela je da je Avad stajao kraj puta nedaleko od kontrolnog punkta Turkumija i pucao na izraelska vozila, uključujući i ono koje je vozio Mizrahi.

Avad je ranije bio u zatvoru za ubistvo Palestinca, koga je optužio za saradnju s Izraelom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи