Читај ми!

Lajčak: Neko dobio novac za Kosmajčev pasoš

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak izjavio je da je "neko u Slovačkoj uzeo novac" kako bi Dragoslav Kosmajac dobio slovačko državljanstvo.

Ocenio je da je sramota što mnogi narko-dileri sa Balkana imaju slovačko državljanstvo, navodeći kao primer Darka Šarića i Albanca s Kosova i Metohije Bakija Sadikija, osuđenog za šverc heroina, preneli su banjalučki mediji.

"Kako je moguće da su svi ovi ljudi kupili slovački pasoš? Ne sumnjam da je neko za to uzeo ogroman novac", rekao je Lajčak novinarima u Slovačkoj.

Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-dilera, dobio je državljanstvo Slovačke 13. septembra 2004. godine.

Vlasti Slovačke sada ispituju da li je njegova dokumentacija bila ispravna. Na osnovu državljanstva, Kosmajac je dobio ličnu kartu s kojom može da putuje u sve zemlje EU, ali i pasoš s kojim je prošle subote otišao u Crnu Goru, a zatim, kako tamo pretpostavljaju, u BiH.

Mediji u regionu ranije su objavili da je Kosmajac ličnu kartu dobio u istoj stanici policije u Bratislavi kao i Darko Šarić dve godine kasnije.

Dragoslav Kosmajac (61) je, u noći između petka i subote, ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Jabuka-Ranče, nekoliko sati pošto ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-dilera.

Podgoričke Vijesti su tada objavile da je lociran u Herceg Novom, a i da je vlasnik luksuzne vile u risanskom naselju Strp.

Izvor iz Uprave policije objasnio je tada da za njim nije raspisana međunarodna poternica i da je on potpuno legalno ušao na teritoriju Crne Gore, a nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je Kosmajac u Crnu Goru ušao sa slovačkim pasošem.

Prema pisanju podgoričkog Dana, on je posle dva dana prešao u Bosnu i Hercegovinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи