Читај ми!

Papa se poklonio ispred Zida plača

Papa Franja poklonio ispred Zida plača u Starom gradu u Jerusalimu, i ostavio poruku u pukotini zida kako to nalaže jevrejska tradicija.

On je sam prišao Zidu plača kod kojeg je stajao nekoliko minuta u tišini i potom ostavio poruku u pukotinama jednog od najsvetijih mesta judaizma, javlja AFP, prenosi Beta

"Došao sam ovamo da se molim Bogu za mir". Zid plača su pre njega posetili papa Jovan Pavle Drugi 2000. godine i Benedikt XVI 2009. godine", navodi se u papinoj poruci koju su preneli izraelski mediji.

Papa je ranije danas posetio Hramovu goru, koja je sveto mesto i Jevreja i muslimana.

Rimokatolički poglavar trebalo bi da obiće i memorijalni centar Holokausta "Jad Vašem" i jevrejsko nacionalno groblje na gori Hercl, gde je sahranjen začetnik cionizma Teodor Hercl, po kojem je dobila i ime.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи