Читај ми!

Nastavljeni sukobi u Slavjansku

Eksplozije i pucnjava u Slavjansku, javlja Raša tudej. Borbe između proruskih aktivista i vojske verne Kijevu trajale su celu subotu. Stradala jedna osoba.

Na severu donjeckog regiona, u Slavjansku i Kramatorsku, u toku je vojna operacija, rekao je samoproglašeni lider Donjecke Narodne Republike Miroslav Rudenko za RIA Novosti.

Istakao je da su borbe eskalirale u nedeljno jutro kada su ukrajinske jedinice pokušale da se probiju kroz stanice jedinica samoodbrane.

Nema informacija o broju povređenih.

Portparol samoproglašenih vlasti u Slavjansku rekao je da su borbe u tom gradu trajale celu subotu. Jedna osoba je i stradala, javila je mreža Raša tudej.

Kijevski zvaničnici pokrenuli su operaciju na istoku Ukrajine sa ciljem gušenja protesta koji su izbili kao reakcija na promenu vlasti u zemlji 22. februara, posle višednevnih sukoba u centru Kijeva.

U međuvremenu, okupljeni na skupu u Harkovu poručili su da će biti održan referendum o nezavisnosti tog regiona nakon referenduma u Donjecku i Lugansku na jugoistoku Ukrajine.

"Harkov će održati referendum o nezavisnosti posle Donjecka i Luganska. Naš zadatak je da ne učestvujemo u predsedničkim izborima u Ukrajini u svakom slučaju", rekao je član saveta pokreta Jugoistok Juri Apukhtin na protestnom skupuu tom gradu, preneo je Itartas.

UN: Ukrajina se približava tački bez povratka

Ranije danas, pomoćnik generalnog sekretara UN za ljudska prava Ivan Simović rekao je da se Ukrajina se približava tački bez povratka.

Dodao je da ga kriza podseća na rat u rodnoj Hrvatskoj 90-ih godina.

"Ja se plašim da se ta zemlja približava tački bez povratka ako se hitno ne preduzmu adekvatne i hitne mere", rekao je Simović za Bi-Bi-Si.

UN tvrde da imaju dokaze o velikom broju otmica, mučenja i ubistava u južnoj i istočnoj Ukrajini.

Prema njegovim rečima, zloupotrebe, kojih ima na obe strane, većinom čine proruski ustanici.

On je dodao da se nada da će predsednički izbori u Ukrajini biti održani, ali da će to biti "izuzetno teško".

"Ja čvrsto verujem da još postoji prilika koju bi trebalo iskoristiti", istakao je Simović, dodajući da vreme ističe.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи