Читај ми!

Vojne vežbe Rusije na Kaspijskom jezeru

Ruska mornarica započela je vojne vežbe na Kaspijskom jezeru. U vežbama učestvuje oko 10 brodova i 400 mornara. U međuvremenu, američki vojnici stigli su u Poljsku s ciljem da ojačaju savezničke države u tom regionu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su vežbe ruske mornarice počele danas na Kaspijskom jezeru, prenosi Tanjug.

Vežbe će trajati sedam dana, a u njima će učestvovati desetak brodova i 400 mornara, preneo je Rojters.

Na obalama Kaspijskog jezera, koje zbog njegove veličine nazivaju i morem, nalaze se Iran, Rusija, Kazahstan, Turkmenija i Azerbejdžan, a taj region pokriven je mrežom naftovoda i gasovoda.

Rusija je povećala broj kratkih i nenajavljenih vojnih vežbi otkad su značajno porasle tenzije u odnosima sa susednom Ukrajinom.

NATO je prethodno izneo procenu da je zbog ruskih vojnih vežbi na zapadu Rusije broj ruskih vojnika uz granicu sa Ukrajinom porastao na oko 40.000.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво