Читај ми!

Procurio snimak velikog okupljanja Al Kaide

Na internetu se pojavio snimak najvećeg i najopasnijeg okupljanja pripadnika terorističke mreže Al Kaida u poslednjih nekoliko godina, u kome se preti napadom na Sjedinjene Države, javlja "Si-En-En".

Televizija Si-En-En prenosi da američki zvaničnici zaduženi za bezbednost ne žele da komentarišu snimak, ali su potvrdili njegovu autentičnost i analiziraju ga.

Na snimku koji je objavljen na sajtu koji koriste islamski ekstremisti, prikazana je druga po značaju ličnost u Al Kaidi - Nasir el Vuhajši, koga dočekuje i pozdravlja više od 100 naoružanih ljudi na nepoznatoj lokaciji u Jemenu, prenosi Tanjug.

Vuhajši, koji je i vođa Al Kaide na Arabijskom poluostrvu, na snimku je rekao da "želi da napadne SAD".

"Moramo da uništimo krst, a Amerika nosi taj krst", rekao je Vuhajši okupljenima, čija lica su na snimku zatamnjena.

Lider Al Kaide je rekao da "preuzima veliki rizik za to što radi".

Si-En-En navodi da američki zvaničnici veruju da je snimak nastao nedavno i da su zabrinuti mogućnošću da se priprema nov napad na SAD.

Ekspert za terorizam Piter Bergen izjavio je povodom tog snimka da bi "američka obaveštajna zajednica trebalo da se začudi što se tako velika grupa Al Kaide okupila, uključujući i njeno vođstvo, a da to nekako nije primećeno".

I drugi analitičari smatraju da taj snimak treba da zabrine nadležne u SAD i podsećaju da je i bivši lider Al Kaide Osama bin Laden svojevremeno poručio Americi: "Sredićemo vas."

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво