Читај ми!

Berluskoniju određen društveno-koristan rad

Sud u Milanu odredio Silviju Berluskoniju meru društveno-korisnog rada u trajanju od godinu dana, kao kaznu za prošlogodišnju presudu za utaju poreza.

Bivši italijanski premijer i milijarder Silvio Berluskoni istovremeno će morati da poštuje i meru ograničenja kretanja, što, kako navodi agencija AFP, predstavlja novo poniženje za 77-godišnjeg italijanskog tajkuna, prenosi Tanjug.

Njemu je prethodno oduzet poslanički mandat u parlamentu i zabranjeno mu je da se kandiduje na izborima u narednih šest godina.

Italijanski mediji su ranije preneli da su Berluskonijevi advokati zatražili od suda da mu dopuste da jedan dan u nedelji obavlja društveno-koristan rad u jednom centru za hendikepirana i stara lica u blizini njegovog imanja u predgrađu Milana.

Berluskoni je prošle godine proglašen krivim za utaju poreza, što se odnosi na slučaj kupovine televizijskih prava njegove poslovne imperije "Medijaset" tokom devedesetih godina prošlog veka.

Bivši italijanski premijer pošteđen je boravka u zatvoru zbog blagosti tamošnjeg sistema prema ljudima starijim od 70 godina, a kazna društveno-korisnog rada mogla bi da bude dodatno smanjena na samo devet meseci zbog dobrog ponašanja.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво