Читај ми!

Koreja, dečak umro dok je otac igrao igrice

Policija u Južnoj Koreji uhapsila muškarca čiji je dvogodišnji sin umro od gladi dok je njegov otac provodio dane ispred računara igrajući video-igrice na internetu.

Uhapšen je 22-godišnji muškarac, koji se preziva Čung, pošto je u kesi za đubre otkriveno telo dečaka u blizini jugoistočnog grada Daegu, javlja AFP, prenosi Tanjug.

AFP navodi da su mediji objavili snimke bezbednosnih kamera iz lifta zgrade na kojima je prikazan Čung kako ispred ogledala nonšalantno popravlja frizuru, dok u drugoj ruci drži kesu u kojoj se navodno nalazi telo preminulog sina.

Policija je navela da je uhapšeni imao krivični dosije u policiji.

Čungova supruga je krajem februara počela da radi u fabrici koja je udaljena od mesta stanovanja, a brigu o detetu preuzeo je nezaposleni suprug, saopštila je policija.

Čung je, međutim, dane provodio u internet kafeima, a kući je dolazio na dva, tri dana da bi nahranio dečaka.

Policija je navela da je on pronašao sina mrtvog 7. marta i da je njegovo telo ostavio u kući više od mesec dana pre nego što ga je bacio daleko od kuće.

Kako se navodi, prvo je prijavio nestanak dečaka, ali je kasnije priznao da je uklonio njegovo telo.

Policija je saopštila da će Čung najverovatnije biti optužen za ubistvo i napuštanje deteta.

Ovaj zločin će pojačati debatu u južnokorejskom parlamentu, u kome je na razmatranju predlog zakona kojim se određuju aktivnosti koje mogu da stvore zavisnost, a u koje spadaju konzumiranje droga, alkohola i kockanje.

Ovo nije jedini slučaj te vrste koji je potresao javnost te zemlje jer je 2009. godine uhapšen bračni par koji je pustio tromesečnu bebu da izgladni do smrti dok su oni igrali video-igricu u kojoj se simulira podizanje i briga o detetu.

Zavisnost od internet igrica je već postala ozbiljan problem u Južnoj Koreji, zemlji sa izuzetno rasprostranjenom internet mrežom i rastućom industrijom videoigara.

Nacionalno istraživanje od prošle godine pokazuje da se u naciji sa 50 miliona stanovnika, sedam odsto ljudi nalazi u "visokom riziku" da postane zavisno od upotrebe interneta, a da taj procenat raste među tinejdžerima do 11.7 odsto.

Problem je još veći, kako upozoravaju stručnjaci, zbog upotrebe "pametnih telefona" koji se nalaze u rukama čak 75 odsto Južnokorejaca.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво