Читај ми!

Kijev, danska zastava za švajcarskog predsednika

Umesto sa švajcarskom zastavom, predsednik Švajcarske Didije Burkhalter u Kijevu dočekan sa zastavom Danske.

Burkhalter je ukrajinskom premijeru Arsenu Jacenjuku na grešku ukazao tokom sastanka, a ovaj incident je shvatio kao šalu, prenosi Raša tudej.

Obe zastave su crvene boje i na sebi imaju beli krst, ali se razlikuju po obliku i izgledu krsta.

Prema švajcarskom Ministarstvu za inostrane poslove, Burkhalter je u poseti Kijevu kako bi potvrdio konstruktivnu ulogu OEBS-a u ukrajinskoj krizi i nameru organizacije da pojača svoje napore u smirivanju tenzija u toj zemlji.

Nakon razgovora sa Jacenjukom, planiran je odlazak Burkhaltera i ukrajinskog ministra spoljnih poslova Andreja Dešicja u lučni grad Odesa, gde su proruska raspoloženja u porastu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи