Читај ми!

Demonstracije "paralisale" Brisel

Dva demonstranta i jedan policajac povređeni su tokom sindikalnih protesta u Briselu na kojima je policija upotrebila vodene topove i suzavac protiv nasilnih grupa.

Jedan demonstrant je povređen kada je pokušao da baci kamenicu na pripadnike policije pa slučajno pogodio sebe u glavu, saopštila je belgijska policija, prenosi Tanjug.

Reporter agencije AP javio je da je video nekoliko povređenih, među kojima i jednog policajca, najverovatnije pogođenog kockom iz kaldrme.

Organizatori protesta očekivali su oko 40.000 učesnika, ali portparolka briselske policije Ilse van de Kere, ocenjuje da je odziv bio oko 25.000 ljudi.

Demonstracije koji je organizovala Federacija evropskih sindikata, pozivajući građane iz cele Evrope da šetnjom pokažu protest zbog mera štednje, počele su mirno, ali je do sukoba s policijom došlo na samom kraju šetnje, na Šumanovom trgu, gde se nalazi sedište većine institucija EU.

Policija tvrdi da su nasilje izazvali skinhedsi i članovi sindikata lučkih radnika iz Antverpena koji su napali policajce kamenicama, nakon čega je policija upotrebila suzavac i vodene topove.

Osim što je saobraćaj u Briselu bio gotovo paralisan, američka ambasada bila je zaključana dok je ambasador SAD u EU Entoni L. Gardner, držao brifing s novinarima, nevezan za proteste.

Osoblje ambasade kaže da je ovo prvi put, koliko se sećaju poslednjih godina, da je ambasada bila zaključana.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво