Читај ми!

Seul: Pjongjang ispalio dve balističke rakete

Ukoliko budu potvrđene tvrdnje Južne Koreje da je Pjongjang ispalio dve balističke rakete, to će biti prvo lansiranje Nodong rakete za poslenjih pet godina.

Severna Koreja ispalila je noćas dve balističke rakete srednjeg dometa u Istočno more, saopštila je južnokorejska vojska.

"Severna Koreja je ispalila jednu balističku raketu u 2.35, a drugu u 2.45 iz regiona Sukhon, severno od Pjongjanga, u istočno more", navedeno je u saopštenju Združenog generalštaba južnokorejske armije koje prenosi agencija Jonhap.

Veruje se da se radi o raketama Nodong, budući da su letele oko 650 kilometara, rekla je vojska.

Ako ova informacija bude potvrđena, to će biti prvo lansiranje Nodong rakete za poslednjih pet godina.

Severnoj Koreji je zabranjeno lansiranje bilo kojih balističkih raketa prema rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Američko ministarstvo odbrane je saopštilo da je upoznato sa "izveštajima da je Severna Koreja ispalila određeni broj raketa".

"Mi pomno pratimo situaciju na Korejskom poluostrvu. Mi i dalje apelujemo na Severnu Koreju da pokaže uzdržanost i preduzme korake u cilju poboljšanja odnosa sa susedima. Severna Koreja ima obavezu da se uzdrži od provokacija", izjavio je zvaničnik Pentagona, precizirajući da je to stav ministarstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара