Читај ми!

Rusi zauzeli poslednji ukrajinski brod

Do poslednjeg minolovca na Krimu na kojem se vijorila ukrajinska zastava, ruske snage su došle u dva brza broda uz pratnju dva helikoptera. U Sevastopolju raspuštene jedinice za samoodbranu.

20.30 - Raspuštena proruska paravojna formacija, tzv. lokalna snaga samoodbrane. Komandanti koji su protiv tog poteza najavljuju protest.

Ruske snage napale su poslednji ukrajinski brod na Krimu, izjavio je portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Vladislav Seleznev, prenosi AFP.

Napadači su se popeli na brod sa ukrajinskom zastavom, minolovac stacioniran u jezeru Donuzlav, dok se posada broda zatvorila u njegovoj unutrašnjosti.

Ukrajinski ministar je to objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema navodima jednog pripadnika ukrajinske mornarice, koji je u kontaktu sa listom Ukrajinska pravda, ruske snage stigle su do tog minolovca u dva brza broda i u pratnji dva helikoptera koji su preletali iznad jezera.

Ruske snage juče su zauzele desantni ukrajinski brod Konstantin Olčanski, stacioniran u istom jezeru, i pokušale da zauzmu i minolovac Čerkasi, ali u tome nisu uspeli, naveo je ukrajinski ministar.

U međuvremenu, samoproglašeni lider krimske luke Sevastopolj Aleksej Čali raspustio prorusku paravojnu formaciju i pozvao je njene pripadnike da se razoružaju u skladu sa ruskim zakonom.

Čali, koji obavlja dužnost lidera oko mesec dana, potpisao je dekret o raspuštanju "narodnih jedinica za saoodbranu" koje više "nisu potrebne".

"Revolucija je završena. Mi počinjemo da živimo u skladu sa ruskim zakonima koji predviđaju odgovarajuće posledice za nezakonite postupke", izjavio je Čali u televizijskom obraćanju komandantima tih jedinica.

Međutim neki komandanti su protiv ovog poteza i za sutra planiraju protest.

"Čali nije čak rekao ni hvala. On pokušava da sam upravlja ovim gradom", rekao je jedan od komandanata Vladimir Tjunin za AFP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво