Читај ми!

Ubijen Muzičko, desničari prete osvetom

Oleksandar Muzičko, jedan od vođa ukrajinskog ultradesničarskog pokreta "Desni sektor", ubijen je posle sukoba sa policijom u Rovnu. "Desni sektor" najavio osvetu.

Jedan od najuticajnijih vođa desničara u Ukrajini, Oleksandar Muzičko ubijen je u Rovnu posle sukoba sa policijom, potvrdilo je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova. Desničari najavljuju osvetu.

Muzičko, poznat pod imenom Saško Bili, ubijen je kada je policija pokušala da ga uhapsi u Rovnu, na zapadu Ukrajine. U pucnjavi je ranjen jedan policajac, a trojica telohranitelja ubijenog lidera desničara su uhapšena.

Zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Volodimir Evdokimov rekao je da je Muzičko prvi otvorio vatru na policiju, prenosi agencija Interfaks.

"Desni sektor" je odmah najavio osvetu za smrt Oleksandra Mužička, tvrdeći da je za njegovu smrt odgovoran ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

"Osvetićemo se Avakovu zbog smrti našeg brata", rekao je koordinator "Desnog sektora" u Rovnu Roman Koval.

Agencija RIA Novosti javila je da je Rusija izdala međunarodnu poternicu za Muzičkim, osumnjičenim da je 2000. godine zajedno sa islamskim separatistima učestvovao u borbama u Čečeniji i da je odgovoran za smrt 20 ruskih vojnika.

Evdokimov je napomenuo da je Muzičko osumnjičen da je pripadao organizovanoj kriminalnog grupi, čija su tri člana sinoć uhapšena.

Pokret Oleksandra Mužička poznat je između ostalog po učešću u pravljenju barikada tokom masovnih antivladinih protesta u Kijevu.

Prošle subote pokret je prerastao u političku partiju, a njen lider Dmitro Jaroč namerava da bude kandidat na prevremenim predsedničkim izborima, zakazanim za 25. maj.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво