Читај ми!

Pitanje za Jacenjuka: Gde je Srbija?

Srbija "izbrisana" sa karte Evrope u promotivnom spotu privremenih vlasti u Kijevu. U videu, ukrajinski premijer Jacenjuk objašnjava zašto bi ta zemlja trebalo da postane članica EU, dok su na karti u tom spotu izbrisane sve države bivše Jugoslavije i pripojene Hrvatskoj, piše zagrebački Index.hr. Ministar Ivan Mrkić pozvao otpravnika poslova ambasade Ukraijne u Beogradu na razgovor.

U promotivnom videu u kome Jacenjuk objašnjava zašto bi Ukrajina trebalo da postane deo Evropske unije pojavljuje se karta na kojoj su izbrisane sve države bivše Jugoslavije i pripojene Hrvatskoj, objavljeno je na portalu Index.hr.

Privremeni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk objasnio je u tom promotivnom videu, zašto smatra da bi Ukrajina trebalo da postane deo Evropske unije.

Iako se u videu Srbija spominje u kontekstu otvaranja pregovora s Evropskom unijom, za ukrajinskog premijera ona na karti uopšte ne postoji, navodi Index.hr.

Kako se navodi, karta koja se pojavljuje u tom promotivnom videu prikazuje zemlje Evropske unije, ali su ''izbrisane sve države bivše Jugoslavije i pripojene Hrvatskoj''.

Prema pisanju hrvatskog portala, mnogi tvrde da se, budući da je s karte izbrisana i Srbija, radi o provokaciji s obzirom na bliske odnose Srbije i Rusije.

Mrkić pozvao otpravnika poslova ambasade Ukrajine 

Šef srpske diplomatije Ivan Mrkić pozvao je otpravnika poslova ambasade Ukrajine u Srbiji na razgovor zbog promotivnog video spota premijera Ukrajine Arsenija Jacenjuka o Ukrajini i EU, u kojem je naneta uvreda Srbiji time što je uopšte nema na mapi Evrope, koja je prikazana u tom video snimku.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Mrkić će zatražiti da otpravnik poslova ambasade Ukrajine u Beogradu dođe na sastanak u Ministarstvo kako bi mu izneo mišljenje Srbije zbog takvog ponašanja sadašnjih vlasti u Kijevu.

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи