Читај ми!

Pronađeno mesto pada malezijskog aviona?

Petog dana potrage za malezijskim avionom, akcija proširena kako bi se pokrio širok prostor od Kine do Andamanskog mora. Demantovano da je malezijski vojni radar ušao u trag avionu. Međutim, postoji mogućnost da su kineski sateliti snimili mesto mogućeg pada aviona. Čeka se zvanična potvrda.

Potraga za nestalim malezijskim avionom proširena je kako bi se pokrio širok prostor od Kine do Andamanskog mora, dok zvaničnici peti dan zaredom nemaju bilo kakva bliža objašnjenja šta se dogodilo sa avionom sa 239 putnika i članova posade. Najnovija informacija je da su kineski sateliti snimili mesto mogućeg pada aviona u Južnom Kineskom moru.

Snimci su objavljeni na portalu Kineske agencije za nauku, a snimljeni su još u nedelju, dan nakon pada aviona. Međutim, još uvek se čeka zvanična potvrda.

Vijetnam je spoveo "sažetu pretragu manjeg obima" u vodama duž svoje južne obale, navodeći da "prima oskudne i zbunjujuće informacije iz Malezije".

Avion je izgubio kontakt sa kontrolom letenja u Hanoju u subotu rano ujutro i nestao oko sat vremena po poletanju sa aerodroma u Kuala Lumpuru na putu za Peking.

Hanoj je proširio potragu na kopno, a oglasila se i Indija koja će se uključiti akciju, pošto ta zemlja ima veliku vojnu komandu na Andamanskim i Nikobar ostrvima i patrole mornarice u moreuzu Malaka.

Strah zbog nestalog aviona okrenuo se u bes i sumnju u Maleziji pošto su kritičari optužili zvaničnike za "haotični nedostatka koordinacije" kao odgovoru za nestalim avionom, navodi AFP.

"Raspoloženje među Maležanima sada se okreće od strpljenje u potrazi za 239 putnika i članova posade nestalog aviona sa leta MH370 u sramotu i bes ", navodi se, u komentaru na lokalnom sajtu Malezijski insajder.

Malezijski ambasador u Pekingu Iskandar Sarudin razgovarao je sa rodbinom i prijateljima putnika iz nestalog aviona u pekiškom hotelu i preneo im da je poslednji snimljen komentar jednog od pilota nestalog aviona bio "uredu, laku noć" pošto su izašli iz malezijskog i ušli u vijetnamski vazdušni prostor.

U vezi sa konfuzijom o tome da li malezijski vojni radar ušao u trag vazduhoplovu, pa zatim demantovao, ambasador je poručio da "sada nije vreme da se otkriva koje informacije je malezijska vojska dala civilnim vlastima" i potvrdio da avion nije uputio "poziv za pomoć" i niti je olupina pronađena, uprkos sveobuhvatnoj potrazi u koju su uključne mnoge zemlje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво