Читај ми!

Vojna vežba Južne Koreje i SAD

Uprkos protivljenju Severne Koreje, Južna Koreja i SAD počele zajedničku vojnu vežbu, koja će trajati do 18. aprila. U vežbi učestvuje 12.700 američkih vojnika i još veći broj južnokorejskih.

Južna Koreja i SAD počele su zajedničku vojnu vežbu, uprkos protivljenju Severne Koreje, koja je nedavno ušla u fazu popravljanja odnosa sa južnim susedom.

Početak ovogodišnjih vojnih vežbi poklopio se sa spajanjem porodica razdvojenih Korejskim ratom, do kojeg je došlo posle više od tri godine zastoja, što je probudilo nade da će krenuti saradnja Pjongjanga i Seula, prenela je agencija AFP.

Pjongjang je najpre tražio da se planirane vežbe SAD i Južne Koreje odlože dok se ujedinjenje porodica ne završi u utorak, ali je to Seul odbio, a potom je Pjongjang, što je retkost, ipak dozvolio okupljanje porodica prema planu.

Zajednička vojna vežba SAD i Južne Koreje trajaće do 18. aprila, a u njoj učestvuje 12.700 američkih vojnika i još veći broj južnokorejskih.

Vojne vežbe SAD i Južne Koreje redovno nailaze na osudu Pjongjanga, koji ih označava kao probe za invaziju.

Seul i Vašington ističu da su po prirodi defanzivne zemlje, koje vežbaju različite scenarije borbe u slučaju napada Severne Koreje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара