Читај ми!

Dirljiv susret stanovnika dve Koreje

Razdvojeni članovi porodica dve Koreje sastali se posle šest decenija, zahvalni što mogu da zagrle svoje bližnje, a mislili su da ih nikada više neće videti.

Stariji žitelji Severne i Južne Koreje, koji su bili razdvojeni šest decenija, sastaju se u suzama, zahvalni što mogu da zagrle svoju decu, braću, sestre i supružnike, a mislili su da ih nikada više neće videti.

Oko 80 starijih Južnokorejaca putovalo je danas po snežnom nevremenu da bi se sastalo na Dijamantskoj planini sa svojim rođacima koje nisu videli od Korejskog rata 1950-53. godine, preneo je AP.

Vlasti u Seulu su objavile da se očekuje oko 180 Severnokorejaca.

Više susreta je planirano za utorak.

U petak, 14. februara, objavljeno je da su se Severna i Južna Koreja toga dana dogovorile da se sastajanje podeljenih porodica iz dve zemlje, koje su razdvojene tokom Korejskog rata, održi kao što je i planirano, od 20. do 25. februara.

Sastanci će se održati uprkos zabrinutosti Severne Koreje zbog zajedničke vojne vežbe koju će održati vojnici SAD i Južne Koreje, naveo je tom prilikom AFP.

"Južna i Severna Koreja saglasile su se da se održi sastanak razdvojenih porodica, kao što je i dogovoreno", rekao je tada novinarima šef južnokorejske delegacije Kim Kjou Hjun.

Pored toga, dve strane su se saglasile i da prestanu verbalnu razmenu uvreda i da nastave dijalog.

Milioni Korejaca su razdvojeni zbog rata, a velika većina je u međuvremenu umrla i nije imala nikakvu komunikaciju sa rođacima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи